اخبار

امروز؛ کنگره بین المللی کشاورزی سالم، تغذیه سالم، جامعه سالم


گروه خبر: انجمن ۲۴ بهمن ۱۳۹۳

تولید محصولات غذایی سالم، یکی از مهمترین اهداف بخش کشاورزی و سلامت جامعه بوده، اما مباحث اقتصادی، عمل بازدارنده توسعه تولید محصولات سالم است. از سوی دیگر نیاز به این محصولات احساس می‌شود.

 منشأ بسیاری از بیماری‌های خطرناک، مواد غذایی ناسالم هستند، بنابراین آموزش در راستای فرهنگ استفاده از محصولات سالم، هرچند با بهای بیشتر، امری لازم و  ضروری است. کشاورزی سالم در راستای توسعه پایدار کشاورزی بوده و بررسی ها نشان می دهند که روند استقبال جهانی از کشاورزی سالم امید بخش است.

نکته قابل توجه این است؛ مواد غذایی که افراد استفاده می‌کنند باید به طور کامل سالم و فاقد هرگونه آلودگی باشد، این آلودگی می‌تواند شامل آلودگی های میکروبی، انگلی و یا شیمیایی باشد. بررسی‌های علمی نشان می‌دهد در کشورهای رو به توسعه، گسترش تکنولوژی و افزایش مصرف افزودنی‌ها، آفت کشها، آنتی بیوتیک هاو هورمون هادر تولید مواد غذایی اثرات سوء و انکارناپذیری بر سلامت انسان‌ها بوجود آورده است. این آلودگی‌ها و بیماری شامل بروز انواع ناهنجاری‌های مادرزادی و سرطان ها به ویژه در کودکان می شود. براساس آمار، میزان وقوع مسمومیت های ناشی از آلودگی مواد غذایی در کشورهای در حال توسه ۱۳ درصد بیشتر از کشورهای صنعتی است.

چالش دیگر در زمینه تولید غذا، نابودی محیط زیست و طبیعت می‌باشد. تخریب محیط زیست از دو جنبه با غذا در ارتباط است, از یک سو سبب کاهش تولید مواد غذایی  و از سوی دیگر، فعالیت‌های نادرست کشاورزی سبب مشکلاتی مانند فرسایش خاک، آلودگی آب، انتشار گازهای گلخانه‌ای و از بین رفتن تنوع زیست محیطی می گردد که خود تهدید جدی برای تولید جهانی غذا به شمار می‌رود.

بنا بر چالش های نگران کننده موجود در راستای تغذیه انسان ها در سطح جهانی، این کنگره با هدف ارائه دستاوردهای جدید پژوهشگران در این بخش و شناسایی پل های ارتباطی بین کشاورزی، تغذیه و جامعه، و با شعار فرهنگ سازی تغذیه سالم در جامعه بشریت برگزار خواهد گردید.

این کنگره با همکاری علمی و اجرایی انجمن تحقیقات برگزار می گردد و مکان برگزاری آن تهران - بزرگراه شهید چمران - خیابان یمن -بالای سالن اجلاس سران- باغ کشاورزی -سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی می باشد.

منبع: لینک سایت همایش



تصاویر: