اخبار
تولید سالانه بیش از 3 هزار تن اسانس نعنا فلفلی در جهان |
|
| گروه خبر: عمومی | ۲۶ شهریور ۱۳۹۳ |
رييس پژوهشكده اسانسهاي طبيعي دانشگاه كاشان، از تولید بیش از 3 هزار تن اسانس نعنا فلفلی در جهان خبر داد. به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، عبدالرسول ابراهیم آبادی در کارگاه اسانس "از آزمایشگاه تا کارخانه" در قمصر کاشان اظهار کرد: بیشترین تولید اسانس مربوط به "نعنا فلفلی" است که سالانه 3 هزار و 300 تن تولید و تجارت میشود. وی افزود: از این میزان 3 هزار تن نعنا فلفلی در آمریکا و 300 تن بقیه در کشورهای دیگر تولید میشود. نعنا فلفلی در ایران به میزان 120 هکتار کشت میشود که جایگاه ویژهای ندارد، ولی با توجه به پتانسیلهایی که در کشور است باید گسترش پیدا کند.رييس پژوهشكده اسانسهاي طبيعي قمصر ادامه داد: کاربرد اسانس نعنا فلفلی بسیار متنوع است و طیف وسیعی از آن در داروسازی، آرایش بهداشتی و صنایع لاستیک و چرم استفاده میشود.ابراهیم آبادی، از "نعنا خوراکی "به عنوان دومین و بیشترین تولید کننده اسانس با مصرف بالا خبر داد و گفت: در نعنا خوراکی "ماده کارون" بالای 70 درصد است.وی، با اشاره به اینکه عرق نعنا خوراکی مصرف داخلی بالا و از لحاظ کشت برای کشاورزان در زمینه اقتصادی با صرفهتر است، افزود: ولی اسانس آن از نظر تجارت جهانی جایگاهی ندارد. برگزاری تداوم این گونه جشنوارهها میتواند با همفکری و همدلی کشاورزان، صنعتگران، کارشناسان و دانشگاهیان کشت نعنا را به جایگاه اصلی خود برساند.رییس پژوهشکده اسانسهای طبیعی دانشگاه کاشان، تامین مصرف داخلی و حرفی برای گفتن جهانی را از اهداف این جشنوارهها برشمرد و گفت: در ایران 23 نوع گونه نعنا وجود دارد که پنج نوع آن (نعنا فلفلی، خوراکی، اسکاتلندی و دو نوع دیگر که در ایران کشت نمیشود) از بقیه پر مصرفتر است.ابراهیم آبادی افزود: امید است در آیندهای نزدیک با همکاری و همدلی کشاورزان و صنعتگران کاستیها اصلاح شود و به تولید محصولی با کیفیت در کشور برسیم(ایسنا،22شهریور1393). |
|
